Hr. Ms. Urania wint prijs in internationale zeilrace

25/08
2009
Het opleidingsschip Hr. Ms. Urania is na een maandenlange reis sinds zondag weer thuis, én niet met lege handen. Studenten van de Nederlandse Defensie Academie die met dit zeilschip van de marine deelnamen aan de Tall Ships Atlantic Challenge 2009, sleepten de zogenoemde Friendship Trophy in de wacht.

De Urania begon op 14 april aan haar reis rond de Atlantische Oceaan. Het zeilevenement werd georganiseerd door Sail Training International en de American Sail Training Association. Doel van de wedstrijd is jongeren te leren omgaan met de elementen op zee zonder enige afleiding zoals mobiele telefoons of media. De dag draait hoofdzakelijk om zeilen en navigeren. Meedoen aan een dergelijk evenement draagt bij aan teambuilding en persoonlijke ontwikkeling.

WaarderingVoor de bijdrage die de toekomstige officieren van marine, land- en luchtmacht leverden aan de samenwerking en de onderlinge vriendschap, viel hen de STI Friendship Trophy ten deel. Zo werd het volgens de commandant van de Urania, luitenant-ter-zee 1 Ferry van Schoonhoven, erg gewaardeerd dat de bemanning kleine bijeenkomsten met de deelnemers organiseerden, om de ervaringen op een ontspannen manier met elkaar te delen. Ook stelde het Nederlandse marineschip radioapparatuur beschikbaar. De race-controller kon daardoor dagelijks de posities van de schepen en meeste actuele klassering bepalen.

“Een groot compliment� noemt Van Schoonhoven de prijs “want het is de keuze van alle zeilers die de afgelopen maanden mét en tégen ons hebben geracet.� Aan de Tall Ships Atlantic Challenge 2009 deden 25 Amerikaanse en Europese zeilschepen mee.

Datum: dinsdag 25 augustus 2009, 17:35
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Schoonhoven, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry