Postactieven bezorgen kinderen onvergetelijke Luchtmachtdagen

19/06
2010
Oud-luchtmachtmedewerkers hebben voor de luchtmachtdagen rond de 350 kinderen uitgenodigd. De zogenoemde postactieven zetten zich afgelopen jaren belangeloos in voor kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en voor kinderen met een ernstige ziekte. Met de kinderen kwamen 60 begeleiders en ouders mee.

Scholengemeenschap de Keyzer uit Goirle was gisteren te gast op Vliegbasis Gilze-Rijen. De leerlingen van deze school zijn licht autistisch, hebben opvoedproblemen of ADHD. Met verrassing en enthousiasme reageerden de kinderen op de uitgenodiging om naar de Luchtmachtdagen te komen. Na afloop zei een van de jonge gasten: “Ik vind het echt geweldig wat ik allemaal heb gezien.”

Vandaag waren kinderen met diabetes van het Tilburgse Sint Elisabeth Ziekenhuis te gast. “We krijgen van te voren te horen wat de kinderen wel of niet mogen hebben, daar houden we rekening mee”, aldus Harry Out, coördinator van de Postactieven. 

16 kinderen maakten kans op een rondvlucht in een Alouette-helikopter. Om deze prijs te winnen moesten zij een tekening maken. Out benadrukte dat de kinderen niet zomaar mee mogen vliegen: “Op beide dagen zijn vliegerartsen uitgenodigd die aan de hand van een medische lijst bekijken of het kind mee kan vliegen. Ze worden als het ware gekeurd. Daarnaast moeten de kinderen in het bezit zijn van een legitimatiebewijs.”

Betrokkenheid

De reden waarom postactieven dit doen is eenvoudig volgens Harry Out: “We willen de kinderen graag enthousiast maken voor de Luchtmacht, maar we willen ze vooral een leuke dag bezorgen.   Wij doen dit samen met de Koninklijke Luchtmacht in het kader van maatschappelijke betrokkenheid.”

Datum: zaterdag 19 juni 2010, 11:18
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Goirle, Noord-Brabant, Tilburg

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry