€ 200 miljoen voor voltooiing wegennet rond Eindhoven

18/06
2010
DEN HAAG (EZPress) - De ministerraad heeft op voorstel van minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat ingestemd met het beschikbaar stellen van € 200 miljoen uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES) voor de verbetering van de bereikbaarheid aan de oostkant van Eindhoven. Hiermee is de financiering van de rijksbijdrage rond voor de voltooiing van een verkeersruit om Eindhoven. Er komt een nieuwe oost-westverbinding tussen de A58 en de N279. De N279 wordt daarnaast verbreed. De nieuwe verbinding sluit aan op de bestaande A2, A58 en A67.

De totale kosten voor de voltooiing van de ruit bedragen tussen de € 800 miljoen en 1 miljard. Vorig jaar werd een rijksbijdrage van € 254 miljoen gereserveerd waarvan € 54 miljoen uit het Infrafonds. Met het kabinetsbesluit om 200 miljoen uit het FES beschikbaar te stellen, is de Rijksbijdrage van € 254 miljoen zeker gesteld. De resterende kosten komen voor rekening van de regio. De provincie verwacht in 2017 met de aanleg te starten.

De bereikbaarheid aan de oostzijde van Eindhoven is onderzocht in de MIRT Verkenning Zuidoostvleugel BrabantStad. De voltooiing van de ruit zorgt voor een betere bereikbaarheid rond Eindhoven. Automobilisten hebben rond Eindhoven meer alternatieven beschikbaar. Dit maakt ruimte en economische investeringen in Eindhoven en Helmond aantrekkelijker. Verstedelijking wordt gecombineerd met een groene recreatieve ontwikkeling. Zo zijn investeringen in infrastructuur, ruimte, economie, bereikbaarheid en leefbaarheid op elkaar afgestemd.

//Einde bericht

Bron: Ministerie verkeer & Waterstaat

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 18 juni 2010, 15:15
Bron: EZPress Verkeer en Vervoer
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Eindhoven, Helmond, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry