Online game over kraanwater

18/06
2010
BREDA (EZPress) - Uit onderzoek van Brabant Water blijkt dat jongeren weinig kennis hebben over het product kraanwater. Ook groeit vanuit basisscholen de vraag naar informatie over kraanwater. Brabant Water speelt hier op in door lespakketten aan te bieden met informatie over het belang, de herkomst en het gebruik van water. Deze week lanceert Brabant Water de vernieuwde website www.duikinbrabantwater.nl

www.duikinbrabantwater.nl


De nieuwe website past helemaal bij de digitale wensen van jongeren in de leeftijd tot 12 jaar. De site is één grote avontuurlijke game waar zij spelenderwijs leren over kraanwater en hoe hier bewust mee om te gaan. Bezoekers van de site starten in een virtueel waterproductiebedrijf. Via geheime deuren komen ze bij een waterwingebied en thuis, waar ze onder andere het eigen waterverbruik kunnen bijhouden. Op de nieuwe website is ook een bibliotheek met veel nuttige informatie voor spreekbeurten én voor lesmateriaal te gebruiken door ouders en docenten.

Waterwedstrijd

Via de website maken jongeren kans op een spetterende waterdag! Daarvoor moeten ze meedoen aan de waterwedstrijd, een quiz voor alle leerlingen van de groepen zes, zeven en acht van basisscholen in Noord-Brabant. Op de site is alle informatie over de wedstrijd te lezen.

Gastlessen

Naast de vernieuwde website verzorgt Brabant Water jaarlijks enkele honderden interactieve gastlessen voor leerlingen in het basisonderwijs (groep 7 en 8) in Noord-Brabant. Deze gastles duurt ongeveer een uur en wordt volledig verzorgd door een van onze speciaal daarvoor opgeleide medewerkers.

Brabant Water zorgt voor de winning, productie en distributie van kraanwater naar ruim 2,4 miljoen inwoners en het bedrijfsleven in Noord-Brabant. Naast vers en zuiver kraanwater biedt Brabant Water verschillende soorten water voor industriële toepassingen. Kijk voor meer informatie op www.brabantwater.nl

//Einde bericht

Bron: Brabant Water

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 18 juni 2010, 14:10
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Breda, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry