Vrijspraak moord inzake lijk Xerxesweg in Rotterdam

16/06
2010
Vrijspraak moord inzake lijk Xerxesweg in Rotterdam

Den Haag, 16 juni 2010 - Het Gerechtshof ’s-Gravenhage heeft op 16 juni 2010 in hoger beroep B.C. vrijgesproken van het om het leven brengen van Ismail Donmez omstreeks 30 september 2008. De rechtbank Rotterdam sprak de man hier eerder eveneens van vrij. Het deels verbrande lichaam van het slachtoffer werd aangetroffen op een braakliggend terrein aan de Xerxesweg. Volgens het hof kan de precieze toedracht van het om het leven brengen van het slachtoffer en de mogelijke betrokkenheid van B.C. daarbij niet worden vastgesteld.

Het gerechtshof in Den Haag heeft de verdachte wel veroordeeld voor het wegvoeren en het in brand steken van het lijk van het slachtoffer op genoemd terrein. De lezing van B.C. dat hij op 30 september 2008 om een geheel andere reden in de buurt van de Xerxesweg was, wordt door het hof verworpen. Zo zijn sporen van de plaats waar het lichaam is gevonden op de door B.C. gebruikte auto aangetroffen en bandensporen van de auto op de genoemde vindplaats.

Het Haagse hof heeft B.C. tevens veroordeeld voor het telen en voorhanden hebben van hennep en het in voorraad hebben van een grote hoeveelheid valse merkkleding. Van het voorhanden hebben van een vuurwapen is B.C. in hoger beroep vrijgesproken.

Het gerechtshof heeft B.C. een gevangenisstraf van 34 maanden met aftrek van voorarrest opgelegd. De rechtbank had de verdachte veroordeeld tot 36 maanden gevangenisstraf, daar zat echter de veroordeling voor het vuurwapen bij.

Datum: woensdag 16 juni 2010, 10:34
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry