Officiële opening hostel Leidsche Maan

14/06
2010
14-06-2010

Hostel Leidsche Maan, het negende hostel in Utrecht, is gereed en zal dinsdag 15 juni a.s. officieel worden geopend door burgemeester Wolfsen. De GG &GD realiseerde samen met woningcorporatie Portaal en het Leger des Heils de komst van dit hostel in Leidsche Rijn dat onderdak biedt aan 35 drugsverslaafden. Zorgkantoor Agis financiert de zorg voor de bewoners.

De bewoners, die afkomstig zijn uit de andere hostels in de stad, zetten met hun verhuizing een nieuwe en belangrijke stap op weg naar meer zelfstandig wonen. Hostel Leidsche Maan, onderdeel van een nieuw appartementencomplex van woningcorporatie Portaal met 50 huurwoningen, biedt daar goede mogelijkheden voor.

Bijzonder is dat de hostelbewoners de eerste bewoners op deze locatie zijn en straks hun nieuwe buren verwelkomen. Zo kunnen zij als ambassadeurs voor het hostel fungeren. Bij de overige locaties van de hostels in de stad Utrecht was dit altijd omgekeerd, daar waren de hostelbewoners nieuw in de wijk.

Eerder ontwikkelde de GG&GD Utrecht (via project BinnenPlaats) zes van deze woonvoorzieningen voor aan harddrugs verslaafde daklozen, een hostel voor alcoholverslaafde daklozen en een hostel voor niet-verslaafde daklozen. Bij de ontwikkeling van de hostels is intensief samengewerkt met zorginstellingen en Zorgkantoor Agis. Uit ervaringen met de eerder geopende hostels blijkt dat de gezondheid en het welzijn van de hostelbewoners sterk verbeterden. De overlast en criminaliteit die deze groep veroorzaakte, namen beduidend af.

Datum: maandag 14 juni 2010, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Buren, Gelderland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry