Minister Verburg brengt bezoek aan Portugal

11/06
2010
Persbericht | 11-06-2010

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is op maandag 14 juni op de Landbouwdag in Évora, Portugal.

De Landbouwdag wordt sinds 1999 ieder jaar georganiseerd voor in Portugal wonende Nederlandse agrariërs. Doel van de dag is uitwisseling van informatie, kennis en ervaring op agrarisch en bedrijfskundig gebied. Behalve Nederlandse boeren en tuinders nemen ook Portugese collega’s en vertegenwoordigers van agrarische dienstverlenende en toeleverende bedrijven deel aan de bijeenkomst.

Behalve minister Verburg spreekt haar Portugese collega Serrano van Landbouw, Plattelandsontwikkeling en Visserij tijdens de Landbouwdag. Verder zijn er presentaties over de situatie op de zuivelmarkt, verzekeringen in de agribusiness, en de Portugese voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast legt minister Verburg een bedrijfsbezoek af aan een melkveehouderijbedrijf.

De eerste Nederlandse boer vestigde zich daar 36 jaar geleden. In het begin bestond de Nederlandse agrarische gemeenschap voornamelijk uit melkveehouders. De laatste tijd zijn het vooral tuinders die zich oriënteren op Portugal. Bijna alle boeren wonen ten zuiden van de rivier de Taag.

Datum: vrijdag 11 juni 2010, 11:26
Bron: Ministerie van Infrastructuur en Millieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Portugal

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry