Alle stemmen zijn binnen

10/06
2010
RIJSWIJK (ANP) - Alle stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn geteld. Een tiental kleinere gemeenten gaf de uitslag donderdag door aan de ANP Verkiezingsdienst. De gemeenten Loenen en Loppersum waren 's middags de hekkensluiters. Het wachten is nu alleen nog op het aantal kiesgerechtigden dat in het buitenland heeft gestemd. Deze uitslag wordt vrijdagochtend bekendgemaakt. Ook de gemeente Rotterdam, die de cijfers in de verkiezingsnacht bekendmaakte bij 80 procent van het aantal getelde stemmen, komt vrijdag met de definitieve einduitslag. Eerst moet het hoofd stembureau de definitieve cijfers vaststellen tijdens een officiële zitting, aldus een woordvoerster van de havenstad.

Gemeenten die donderdagochtend de cijfers doorgaven zijn Oldenzaal, Noordoostpolder, Bronckhorst, Oude IJsselstreek, Tiel, Anna Paulowna, Barendrecht en Simpelveld.

De Kiesraad maakt de officiële verkiezingsuitslag dinsdag bekend. Die officiële uitslag kan in detail afwijken van de eerder door het ANP gemelde verkiezingsuitslag. Dit kan komen doordat gemeenten zogeheten perstellingen doorgeven aan de ANP Verkiezingsdienst. Dit betekent dat zij de uitslag melden nadat ze circa 95 procent van de stemmen hebben geteld.

Datum: donderdag 10 juni 2010, 13:19
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Anna Paulowna, Barendrecht, Bronckhorst, Flevoland, Gelderland, Groningen, Limburg, Loenen, Loppersum, Noord-Holland, Noordoostpolder, Oldenzaal, Oude IJsselstreek, Overijssel, Rijswijk, Rotterdam, Simpelveld, Tiel, Utrecht, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry