Wikipedia maakt website gebruiksvriendelijker

10/06
2010
Met ingang van vandaag is de vormgeving van Wikipedia aangepast om de website gebruiksvriendelijker te maken voor bezoekers. Door de nieuwe layout moet het eenvoudiger worden om informatie te vinden én te bewerken.

Met de hulp van meer dan een half miljoen bètatesters en vrijwilligers heeft Wikimedia, de organisatie achter de website, het afgelopen jaar gewerkt aan een verbeterd uiterlijk van de online encyclopedie. De verbeteringen waren recentelijk al doorgevoerd op Wikimedia Commons en de Engelstalige Wikipedia, maar komen nu ook beschikbaar voor het Nederlands.

In de nieuwe layout moet het makkelijker zijn om belangrijke functies te vinden, doordat de minder vaak gebruikte knoppen zijn verborgen. Ook het bewerken van pagina's te bewerken is laagdrempeliger geworden door het toevoegen van hulpmiddelen voor bijvoorbeeld het maken van links naar andere artikelen en het invoegen van tabellen.

De zoekfunctie, nu in de rechterbovenhoek, geeft suggesties om sneller op de juiste pagina te komen. Eenmaal het artikel gevonden, is het mogelijk om de tekst zelf te printen, een pdf te maken of zelfs een boek van een aantal artikelen te laten printen, en te laten toesturen.

De verbeteringen zijn gebaseerd op een onderzoek onder Wikipedia-bezoekers zonder ervaring met het bewerken van de encyclopedie.

Datum: donderdag 10 juni 2010, 12:53
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry