Hoogste luchtmachtmilitair bezoekt Afghanistan

08/06
2010
Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Jac Jansen heeft de afgelopen dagen een bezoek gebracht aan de Nederlandse luchtmachteenheden in Afghanistan. Daar sprak hij met militairen van de Air Task Force en werd hij geïnformeerd over de laatste stand van zaken in het missiegebied.

De contingentscommandant ontving luitenant-generaal Jansen op Kandahar Airfield. Het gezelschap vloog samen met de commandant van de Air Task Force (ATF), kolonel Wido van de Mast, door naar Tarin Kowt. In Uruzgan sprak Jansen met de commandant van Task Force Uruzgan, brigadegeneraal Kees van den Heuvel, en het personeel van het Apache-gevechtshelikopterdetachement.

Chinook-helikopters

Na terugkomst op Kandahar werd Jansen geïnformeerd over de inzet van het RecceLite- luchtverkenningssysteem van de F-16 en sprak hij met het personeel van de Chinook-helikopters. Zij verzorgen het transport van troepen in het uitzendgebied. Vorige maand losten de 3 Chinooks de vorige roulatie van 5 Cougar-transporthelikopters af.

Goede sfeer

Tijdens een bijeenkomt met het personeel van de ATF benadrukte Jansen dat hij erg onder de indruk is van de goede sfeer en de professionaliteit waarmee de taken worden uitgevoerd.

Datum: dinsdag 8 juni 2010, 15:37
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry