Google Maps navigatie nu actief in Nederland

09/06
2010
Google heeft de navigatiefunctie van Google Maps met gesproken aanwijzingen, nu ook in Nederland ingevoerd. De mogelijkheid zat al langer ingebakken in Android-telefoons maar werkte tot nu toe niet.

Wie nu de navigatiefunctie van Android start op zijn Androidtelefoon, krijgt de mogelijkheid een adres in te typen of een adres te kiezen uit de contacten of uit de met ster gemerkte lokaties in Google Maps. Na het berekenen van de route, worden Nederlandstalige gesproken aanwijzingen gegeven.

Vorig jaar werd de gratis navigatiefunctie van Google Maps al ingevoerd in de Verenigde Staten en eerder dit jaar in het Verenigd Koninkrijk. Eerder waren er al geruchten dat het ook bij ons snel zou worden ingevoerd.

Google Maps navigatie is een online gps navigatiesysteem voor smartphones. De getoonde informatie komt via benodigde online internetverbinding. In het buitenland kan dat hoge roamingkosten veroorzaken. Google Maps Navigatie kan in de Android marktet worden gedownload en is geschitk voor Androidtelefoons vanaf Android 1.6

Behalve op kaarten kan de route ook worden weergegeven op satellietbeelden of met Google Street View beelden. Meer informatie vindt u hier.

Datum: woensdag 9 juni 2010, 12:53
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT
Tags: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry