Vrouwelijke politici twitteren meest voor verkiezingen

09/06
2010
In de week voor de verkiezingen heeft Marianne Thieme van Partij voor de Dieren het meest getwitterd. Femke Halsema van GroenLinks was een goede tweede. Zij wist in deze tijd ook veruit de meeste followers aan zich te binden.

Uit een steekproef van Computer Idee blijkt dat in de laatste week voor de verkiezingen lijsttrekker Marianne Thieme het meeste twitterde (677 tweets), dat zijn zo'n 100 tweets per dag. Femke Halsema twitterde de helft minder (333 tweets). André Rouvoet liet 145 tweets achter in de week voor de verkiezingen.

Femke Halsema van GroenLinks kreeg er in deze tijd veruit de meest followers bij (een toename van 6.139). Hiermee heeft de partij een stevige plek verworven tussen de Twitteraars. Halsema is de meest gevolgde lijsttrekker op Twitter met in totaal ruim 64.000 volgers, daarna volgt Alexander Pechtold (bijna 43000) en Rita Verdonk (ruim 11.000).

Alexander Pechtold (D66) verwelkomde afgelopen week 3.834 extra Twitteraars en Job Cohen (PvdA) 2.525. Opvallend is dat Mark Rutte op plaats vier staat in het aantrekken van followers de afgelopen week (een toename van 1.644) , terwijl hij helemaal niet twittert. Hij heeft welgeteld één tweet op zijn naam staan.

Geert Wilders en Emile Roemer doen evenmin aan twitteren, wel hebben ze een Twitter-account. De Twitter-pagina's van Jan Peter Balkenende en Job Cohen worden door een redactie bijgehouden.

Datum: woensdag 9 juni 2010, 12:53
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry