Extra stembureaus in Utrecht voor Tweede Kamerverkiezingen

07/06
2010
07-06-2010

Voor de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 9 juni a.s. richt de gemeente Utrecht 11 extra stembureaus in. Dit is één van de maatregelen die de gemeente heeft genomen om de verkiezingen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Extra stembureaus
De 11 extra stembureaus bevinden zich op Utrecht CS, Hoog Catharijne (2), de Poortstraat, Beethovenplein, Burchtpoort, Atalantahof, Hindersteinlaan, Kandinskystraat, Jeanne d'Arcdreef en de Oranjelaan. Deze extra stembureaus (behalve de drie op CS/HC) worden ingericht omdat bij de vorige verkiezingen bleek dat dit druk tot zeer drukbezochte stembureaus zijn.

Andere maatregelen
Een aantal stembureaus heeft permanent beveiligingstoezicht. Daarnaast zullen medewerkers van Toezicht en Handhaving de stembureaus in hun surveillances meenemen. De stembureaus hebben extra bezetting.

Ook zet Utrecht extra tellers in: tenminste drie tellers per stembureau, onder wie één gemeentelijke teller. Na het sluiten van de stembureaus(21.00 uur) is alles gericht op een snelle (voorlopige) uitslag. Anders dan bij andere verkiezingen worden er geen tussentijdse uitslagen of opkomstcijfers over Utrecht gepubliceerd. Op www.utrecht.nl/verkiezingen zullen rond middernacht de voorlopige uitslagen bekend worden gemaakt. In de loop van vrijdagochtend zijn op die site ook uitslagen per wijk te vinden.

Burgemeester Aleid Wolfsen zal op de verkiezingsdag om 07.30 uur zijn stem uitbrengen bij de opening van een speciaal ingericht stembureau in de centrale hal van het Centraal Station in Utrecht. Hij zal dit doen in aanwezigheid van NS president-directeur, Bert Meerstadt.

Datum: maandag 7 juni 2010, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry