Obama benoemt nieuwe directeur inlichtingen

05/06
2010
WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Barack Obama gaat James Clapper benoemen tot nieuwe directeur van de Amerikaanse inlichtingendiensten. Dat hebben regeringsfunctionarissen vrijdag in Washington gezegd. Clapper, een oud-generaal en staatssecretaris van Defensie voor inlichtingen, moet Dennis Blair opvolgen. Die stapte vorige maand op nadat hij onder vuur was komen te liggen door een aantal missers. Zo wist op eerste kerstdag een man bijna explosieven tot ontploffing te brengen in een vliegtuig op weg van Schiphol naar Detroit. Uit een rapport van de Amerikaanse Senaat bleek dat de inlichtingendiensten kansen hadden gemist om het incident te voorkomen.

Ook was er op 1 mei een mislukte aanslag met een bomauto op Times Square in New York. Daarnaast lag Blair sinds zijn aantreden al in de clinch met de directeur van de geheime dienst CIA, Leon Panetta.

De post van directeur van de inlichtingendiensten werd in 2004 in het leven geroepen door president George Bush. Hij streefde naar een betere samenwerking tussen de diensten om een einde te maken aan de tekortkomingen die na de aanslagen van 11 september 2001 aan het licht waren gekomen.

Datum: zaterdag 5 juni 2010, 03:24
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Detroit, New York, Verenigde Staten, Washington

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry