Solcon opent nieuw datacenter in Apeldoorn

04/06
2010
APELDOORN (EZPress) - Wethouder Hans Wegman van de gemeente Apeldoorn heeft vrijdag 4 juni 2010 het nieuwe datacenter van Internet Service Provider Solcon in Apeldoorn geopend. Hij prees daarbij het duurzaamheidbeleid en de ondernemerszin van de in Dronten gevestigde onderneming. `Bedrijven als de uwe houden de economie op gang,` aldus de wethouder van Economische Zaken.

Ruim 2300 vierkante meter van het nieuwe gebouw op het industrieterrein in Apeldoorn-Noord is bestemd voor de opslag van data. Hierbij is aan alle aspecten gedacht op het gebied van veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid.

Zo wordt het grootste gedeelte van het jaar gebruik gemaakt van vrije koeling van de systemen via de buitenlucht. De warmte die hierbij vrijkomt, wordt gebruikt voor de verwarming van de kantoren, waardoor een cv installatie overbodig is. Ook maakt het datacenter volledig gebruik van groene stroom.

Boven zeespiegel

Solcon beschikt al over twee datacentra in Dronten. Het bedrijf koos bewust voor een locatie in het midden van het land, waarbij Apeldoorn de ideale plek bleek. Solcon-directeur Peter van der Vlies: `Het is voor ons erg belangrijk om een extra locatie te hebben waar optimale faciliteiten zijn ingericht voor het beheer van servers. Ook speelt het een rol dat Apeldoorn boven de zeespiegel ligt. Bovendien is de behoefte aan dergelijke hostingfaciliteiten op een locatie buiten de Randstad, vanwege de bereikbaarheid, erg groot,` aldus Van der Vlies.

Solcon richt zich zowel op bedrijven die zelf het beheer van hun server willen doen als op bedrijven die naast de faciliteiten van het datacenter ook het beheer aan Solcon willen overlaten. Maar ook voor de eigen activiteiten van Solcon als internetprovider is de uitbreiding van belang. `Met name onze grotere zakelijke klanten vragen om deze uitbreiding. We beheren verder ruim 200.000 mailboxen van onze eigen klanten, die op deze manier kunnen rekenen op extra veiligheid.`

High density

Bedrijven die voor Apeldoorn kiezen, kunnen ook op het gebied van dienstverlening rekenen op de hoogste kwaliteitseisen die op dit moment in de branche gelden. Van der Vlies: `We zijn een `high density` center. Dat houdt onder meer in dat per serverkast gebruik kan worden gemaakt van veel vermogen. Met gemiddeld 8 kW lopen we voor op de concurrentie. We combineren hierbij veiligheid en duurzaamheid met hoogstaande dienstverlening. Het datacenter kan volledig onbemand functioneren wanneer dat nodig is. Toegangscontrole vindt plaats via een vingerscan en intercom, toezicht gaat via de talloze camera`s die in het hele gebouw hangen. Maatregelen voor noodstroomvoorzieningen en brandbeveiliging zijn verder optimaal`, aldus Van der Vlies.

Solcon is opgericht in 1996. Bij het in Dronten gevestigde bedrijf werken ruim 125 medewerkers, waarvan een 20-tal bij het zusterbedrijf in Roemenie. Naast hosting richt Solcon zich op internettoegang via ADSL en glasvezel en de ontwikkeling van additionele internetdiensten, waaronder Solcon Pin, Online Backup en Solcon Secure Webmail. Solcon werd vorig jaar gekozen tot meest innovatieve onderneming van Flevoland.

//Einde bericht

Bron: Solcon Internetdiensten BV

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 4 juni 2010, 16:13
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Apeldoorn, Dronten, Flevoland, Gelderland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry