Greenport Holland versterkt vitaal tuinbouwcluster 2040

02/06
2010
Nieuwsbericht | 02-06-2010

Het Nederlandse tuinbouwcluster heeft de potentie en het perspectief zich te ontwikkelen tot een internationaal vitaal tuinbouwcluster in 2040. Om de ambitie van internationale regievoerder waar te maken, zijn een sterke thuismarkt met voldoende ontwikkelingsruimte voor de totale waardeketen, een proactieve internationaliseringstrategie, een verdergaande verduurzaming en continue kennisontwikkeling en innovatie noodzakelijk.

Bovenal is een krachtig sturingsmodel voor het totale tuinbouwcluster vereist, leidend tot een mainportstatuur, aldus de Adviesgroep Tuinbouwcluster Greenport.NL.

 Het rapport Vitaal tuinbouwcluster 2040; een toekomststrategie voor Greenport Holland is woensdag 2 juni tijdens het zomercongres van Greenport Nederland overhandigd aan minister Verburg van LNV. De Adviesgroep is door de ministeries van LNV en VROM ingesteld met het oog op actualisatie van het beleid inzake het Nederlandse tuinbouwcluster, dat gericht is op versterking van de internationale concurrentiepositie.

Naast persberichten kunt u zich ook abonneren op 'onderwerpen'. Klik daarvoor op abonneren.

Meer informatieRapport Vitaal tuinbouwcluster 2040 (inclusief persbericht van de Adviesgroep en een samenvatting van het rapport)

Datum: woensdag 2 juni 2010, 17:00
Bron: Ministerie van Infrastructuur en Millieu
Categorie: Natuur en Milieu

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry