Ook in hoger beroep celstraffen voor diefstal met geweld

02/06
2010
Ook in hoger beroep celstraffen voor diefstal met geweld

's-Hertogenbosch, 2 juni 2010 - Het gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft in hoger beroep twee mannen van 22 en 20 jaar veroordeeld voor diefstal met geweld tegen een 54-jarige man uit Helmond.

Het hof acht bewezen dat de twee mannen in de nacht van 24 op 25 november 2007 -samen met twee medeverdachten- het slachtoffer hebben beroofd van zijn geld en gsm, waarbij de man van 22 jaar het slachtoffer heeft neergeslagen.

Uit het onderzoek is niet duidelijk geworden wat er na de overval is gebeurd. Een getuige heeft het slachtoffer na de overval weer zien opstaan en weglopen. Ongeveer 6 weken daarna werd het lichaam van de man gevonden in de Zuid-Willemsvaart in Helmond. Volgens het hof is niet vast komen te staan wat de dood van het slachtoffer heeft veroorzaakt. Deskundigen hebben het hof gewezen op verschillende mogelijke doodsoorzaken. Ook is niet bewezen dat de klap de dood van het slachtoffer heeft veroorzaakt.

Het hof veroordeelt beide mannen tot gevangenisstraffen van respectievelijk 24 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk en 15 maanden jeugddetentie, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. De rechtbank legde de ene verdachte in 2009 dezelfde celstraf op. De andere verdachte werd toen veroordeeld tot twee jaar in een inrichting voor jeugdigen.

Datum: woensdag 2 juni 2010, 10:30
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Helmond, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry