Rijksrecherche onderzoekt strandfeest

24/08
2009
Onder leiding van het Openbaar Ministerie in Rotterdam is de Rijksrecherche zondag een onderzoek begonnen naar de gebeurtenissen zaterdagavond laat op een strandfeest in Hoek van Holland. Tijdens ongeregeldheden tegen middernacht is een 19-jarige Rotterdammer om het leven gekomen. Zes anderen, in leeftijd variërend van 18 tot 23 jaar, en afkomstig uit Capelle aan den IJssel, Monster, Honselersdijk en Puttershoek, raakten gewond. Drie van hen konden het ziekenhuis in de loop van zondag verlaten.

Het feest in Hoek van Holland begon om 18.00 uur en was gratis toegankelijk. Al in de loop van de avond bleek de toeloop groter dan de ruimte op het festivalterrein. Die was geschikt voor ongeveer 25.000 mensen. Ook buiten de hekken waren veel mensen.

In de loop van de avond ontstond een onrustige sfeer. Er waren enkele vechtpartijen en schietincidenten. Politiemensen zagen zich genoodzaakt te schieten nadat bezoekers zich tegen hen keerden. Enige tijd later werd de rust hersteld Op het terrein werden daarna verschillende personen met schotwonden gevonden.

Eén persoon, een 19-jarige Rotterdammer, overleed op weg naar het ziekenhuis. Inmiddels is sectie op zijn lichaam verricht. De man is door een kogel geraakt en naar de herkomst daarvan wordt nader onderzoek verricht.

Alle festiviteiten werden na de incidenten beëindigd en het terrein werd ontruimd. Omstreeks half twee was het feestterrein leeg.

 

De Rijksrecherche wordt ondersteund door de politie Haaglanden. Het onderzoeksteam verwacht drie dagen nodig te hebben voor het sporenonderzoek op het strand.

Het team is nog steeds op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben tijdens het feest kunnen zich bij de politie melden. Mensen die beeldmateriaal hebben kunnen dat uploaden via www.nationale-recherche.nl/upload.

Datum: maandag 24 augustus 2009, 09:53
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry