Tienduizenden bij Colours of Valkenburg

23/08
2009
VALKENBURG (ANP) - Tienduizenden mensen bezochten zaterdag en zondag de tweede editie van het straattekenfestival Colours of Valkenburg. Op beide dagen was het veel drukker dan vorig jaar, aldus een woordvoerder van de organisatie. Ongeveer veertig internationaal bekende kunstenaars toverden gewapend met kleurkrijtjes de stoepen en straten in het stadscentrum om in vergankelijke kunstwerken.

De Duitser Gregor Wosik kreeg van een vakjury de eerste prijs met een 3D-tekening waarin de kijker de diepte ingaat naar een schatkamer. De tweede en derde prijs ging naar de Italiaanse krijtkunstenaars Francesco Vallone met zijn Mona Lisa en Guiseppe Seresini met een replica van een oude Italiaanse gravure.

De tweede editie van Colours of Valkenburg is het enige Internationale Streetpainting Festival in Nederland, geïnspireerd door festivals in Italië, Duitsland en de Verenigde Staten. De gecreëerde kunstwerken worden na afloop blootgesteld aan de elementen en verdwijnen binnen enkele weken uit het straatbeeld.

Datum: zondag 23 augustus 2009, 17:46
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Duitsland, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry