ProRail gaat daders vandalisme uitkleden

28/05
2010
UTRECHT (ANP) - Spoorbeheerder ProRail wil daders van diefstal en vandalisme voortaan laten opdraaien voor alle schade die zij veroorzaken en niet meer alleen voor de directe materiële schade. Dat zei president-directeur Bert Klerk van ProRail vrijdag bij de presentatie van het jaarverslag. ,,Wangedrag en vandalisme op en rond het spoor zorgt voor steeds meer vertraging van het treinverkeer en steeds hogere kosten'', aldus Klerk. Het afgelopen jaar was bijna een derde van de vertraging op het spoor toe te schrijven aan spoorlopers, vandalisme, diefstal en ander wangedrag op en rond het spoor. ,,We gaan de daders juridisch vervolgen voor alle schade, inclusief de treinuitval.''

ProRail kan nog niet zeggen wat voor prijskaartje precies aan de verschillende wandaden komt te hangen, maar denkt bij het verhalen van schade bijvoorbeeld ook aan het in rekening brengen van claims van reizigers die vertraging oplopen door wangedrag.

Volgens Klerk is afgelopen Koninginnedag, toen het treinverkeer uren stil kwam te liggen door spoorlopers, geen incident. Mensen realiseren zich volgens hem niet hoe gevaarlijk het is om op het spoor te springen. ,,Daar helpt geen enkel veiligheidssysteem tegen, hoe innovatief ook.'' Verder krijgt ProRail ook steeds meer te maken met diefstal van koper en vandalisme waardoor het treinverkeer ,,ernstig wordt ontregeld''.

Datum: vrijdag 28 mei 2010, 12:01
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry