Utrecht trots op evenementenprijzen

27/05
2010
27-05-2010

Utrecht heeft gisteren maar liefst drie prijzen in de wacht gesleept tijdens de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen 2010 in Arnhem. De stad Utrecht ontving de tweede prijs in de categorie Evenementenstad van het Jaar, het Nederlands Film Festival kreeg de GrandPrix uitgereikt en Stichting Storm won de tweede prijs voor het beste Regio-evenement Cultuur voor de avontuurlijke kunsttentoonstelling Kaap.

Den Haag werd dit jaar Evenementenstad van het Jaar, op de voet gevolgd door Utrecht. `We zijn apetrots op deze tweede plaats en willen graag alle prachtige festivals en evenementen in de stad bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt`, aldus verantwoordelijk wethouder Mirjam de Rijk. `Natuurlijk weet ik dat binnenstadbewoners soms enige overlast ervaren, maar ik weet ook dat de evenementen in de stad erg worden gewaardeerd`.

Uit het juryrapport:

De tweede en eerste plaats:
We hebben twee grote steden over. Twee steden die al bekend stonden om hun innovaties, hoogstaande culturele evenementen, sterke landelijke uitstraling en een consistent evenementenbeleid. De een heeft een Filmfestival, Culturele Zondagen en een rijke kalender met een indrukwekkende variëteit. De ander heeft dat met Parkpop, met The Hague Jazz en The Hague Festivals en nog veel meer. Twee steden dus waar je als inwoner en bezoeker verwend wordt met kwaliteit. Maar er is maar een winnaar die naar mening van de jury op dit moment een voorsprong neemt op de rest. De Evenementenstad van 2010 is Den Haag en tweede is Utrecht

In 2001 werden de Nationale Evenementen Prijzen voor de eerste keer uitgereikt. De organisatie probeert met het beoordelen van evenementen en het toekennen van prijzen een stimulans te zijn voor organisatoren en gemeenten. Daarnaast maakt een ranglijst het mogelijk voor organisatoren en steden om zichzelf te vergelijken met anderen.

De GrandPrix, dit jaar voor het Nederlands Film Festival, wordt toegekend aan een evenement dat qua omvang, geschiedenis en uitstraling een bijzonder fenomeen is geworden. Prachtig dat het NFF deze prijs wint vlak voordat de dertigste editie van het festival in september van start gaat. Stichting Storm zette het succes van vorig jaar voort. In 2009 ontving de Stichting Storm in de categorie Leukste Stadsevenement de eerste prijs voor theaterfestival Tweetakt. Voor overige winnaars en meer informatie: www.evenementenprijzen.nl.

Datum: donderdag 27 mei 2010, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Gelderland, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry