BOF en het Grote Downloaddebat

27/05
2010
Vanmiddag, donderdag 27 mei om 15.00 uur, is Ot van Daalen de openingsspreker van het Grote Downloaddebat. Ot zal betogen: "Genoeg is genoeg. Er moet een einde komen aan de handhaving in de privé-sfeer."

Sprekers uit verschillende hoeken bespreken auteursrecht, internet, privacy en informatievrijheid. Tijdens het eerste uur komen o.a. Tim  Kuik (Brein), Niels Aalberts (agent van Kyteman) en Bernt Hugenholtz  (hoogleraar Informatierecht UvA) aan het woord. Het tweede uur zullen politici met elkaar in debat gaan: Fred Teeven (VVD), Mariko Peters (GroenLinks), Martijn van Dam (PvdA), Arda Gerkens (SP) Judith Swinkels (D66) en Samir Allioui (Piratenpartij).

Het debat vindt plaats in De Balie in Amsterdam. Er zijn helaas geen plaatsen meer. Maar niet getreurd, er is wel een live stream.

De organisatoren schrijven op de website van de Balie: "Aanleiding is het plan om downloaden uit illegale bron te verbieden en de Thuiskopie heffing op blanco CD`s en DVD`s af te schaffen. Is handhaving van zo`n verbod mogelijk en wenselijk? Of moet juist ook al het filesharen en uploaden op internet worden vrijgelaten? En moeten er juist meer heffingen komen, bijvoorbeeld op MP3 spelers en op internetabonnementen?  Auteursrecht op internet: wordt het `heffen` of `handhaven`, of allebei, of geen van beide? Wat willen de belanghebbenden? Wat wil de politiek? Wat kan internationaal-juridisch?"

Afbeelding "pirate bay wallpaper" van De Balie.

Datum: donderdag 27 mei 2010, 12:15
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry