Hyves als wapen in verkiezingstijd

26/05
2010
In de peilingen staat Trots op Nederland op 0 zetels, maar in de wereld van sociale netwerken voert de prominente Rita Verdonk nog altijd het hoogste woord. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau SocialMedia8.

Het onderzoek brengt in kaart welke politieke partijen op welke sociale netwerken actief zijn. Er is niet alleen gekeken naar de sociale activiteit van de politieke partijen, maar ook naar de sociale netwerken die door de lijsttrekkers en andere prominenten worden bijgehouden.

In de aanloop naar de verkiezingen van 9 juni 2010 wordt zichtbaar dat de Nederlandse politici de weg naar sociale netwerken steeds beter weten te vinden. In het onderzoek wordt in kaart gebracht op welke sociale netwerken welke partijen en partijleden actief zijn. De meeste partijen hebben meerdere social netwerk profielen die ze onderhouden, maar het verschilt nogal aan welk profiel de meeste aandacht wordt besteed.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat linkse partijen in het social media landschap behoorlijk hoog scoren, maar dat bij de prominenten de meer rechtse partijen juist bovenaan staan. Zo heeft Geert Wilders op Facebook 9149 vrienden, en heeft Rita Verdonk 60.063 Hyves-vrienden. Dat is aanmerkelijk meer dan bijvoorbeeld Femke Halsema. Bij de GroenLinks-voorvrouw staat de Hyves-teller op 18.283 vrienden. Op Twitter is zij echter prominenter aanwezig, net als CDA-er Maxime Verhagen.

Datum: woensdag 26 mei 2010, 17:13
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry