Gordon wil niet door met collega-juryleden X Factor

25/05
2010
Gordon wil volgend seizoen niet meer in de jury van X Factor zitten als de samenstelling daarvan niet verandert. Dat vertelde Albert Verlinde maandag na een telefoongesprek met Gordon in RTL Boulevard. Gordon is boos op jurylid Stacey Rookhuizen, die vrijdag in X Factor zei dat ze Gordons act BadBoyz er als homo’s uit vond zien. Gordon, die op dat moment met De Toppers in ArenA stond, is klaar met de jury. “Dat is geen loze kreet die hij slaakt. Het zit hem tot hier“, aldus Verlinde.

RTL is door Gordon op de hoogte gebracht van zijn besluit om na het komende finaleweekend niet meer naast zijn collega-juryleden plaats te nemen. “Gordon heeft een mail gestuurd, zowel naar zijn collega-juryleden als producent Blue Circle als RTL, waarin hij gezegd heeft dat hij de halve finale en de hele finale nog doet, `maar daarna wil ik nooit meer iets met deze jury te maken hebben’“, zegt Verlinde.

Gordon vindt het vreemd dat BadBoyz nu uit X Factor ligt. Hij zegt: “Ik had in eerste instantie een reactie van: dat is wel heel toevallig nu ik er niet ben, maar oke. Ik ben het thuis gaan kijken ’s nachts om half twee. Toen was ik eigenlijk zo verdrietig om de manier waarop. Er werden heel veel nare dingen gezegd.”

Hij is boos op Stacey Rookhuizen. “Ik vind het ongepast als je in een uitzending waar gemiddeld twee miljoen mensen naar kijken, waaronder veel kinderen, gaat zeggen dat ze ontzettend veel op hun coach gaan lijken die homoseksueel is.”

“Ik vind het in deze tijd van problematiek rondom homo-emancipatie, -acceptatie en -integratie, onacceptabel dat dit in een programma als X Factor naar buiten komt. Stacey Rookhuizen heeft me echt half huilend opgebeld en is door het stof gegaan. Wat moet je daar nou mee? Het kwaad is al geschied, de BadBoyz liggen eruit. So be it, het is een spel. Maar de manier waarop is niet chique.”

Verlinde is het met Gordon eens. “Stacey zei tegen BadBoyz: `Jullie zeiden in het filmpje `gewoon’ hetero te zijn’. Dan weet je ook hoe zij erover denkt.“

Datum: dinsdag 25 mei 2010, 12:29
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry