Maximum tarief voor rijbewijs

25/05
2010
Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet vandaag weten dat het tarief voor een rijbewijs onderhevig wordt aan een maximum. Gemeenten mogen voor rijbewijzen voortaan niet meer dan € 36,00 vragen.

Dat hebben demissionair minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat en demissionair staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten. De wet waarin dat wordt vastgelegd is in voorbereiding. Voor mensen die hun rijbewijs nog voor de zomervakantie moeten laten verlengen komt de wet zo goed als zeker te laat. Nu betalen mensen die hun rijbewijs verlengen in verschillende gemeenten nog verschillende bedragen, uiteenlopend van € 23,00 tot € 65,00.

Dat was voor de ministeries aanleiding voor een onderzoek naar een maximumtarief. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) en de ANWB waren bij dat onderzoek betrokken. Onderzoeksbureau Deloitte voerde dat onderzoek uit en concludeerde dat de meeste gemeenten het tarief dat zij in rekening brengen, niet kunnen onderbouwen. Deloitte adviseert een maximumprijs van € 36,00. Eurlings en Bijleveld nemen dat advies over. Of er ook een maximum tarief gaat gelden voor paspoorten is nog niet bekend.

Datum: dinsdag 25 mei 2010, 07:14
Bron: Tourisme Nieuws
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry