Leerlingen Kanaleneiland sporten in stadion Galgenwaard

20/05
2010
20-05-2010

Om een actieve en gezonde leefstijl bij kinderen te promoten, vindt op dinsdag 25 mei voor de tweede keer de Lekker fit! sportdag plaats. Op die dag sporten en lunchen zo'n 150 leerlingen van twee basisscholen uit Kanaleneiland in het stadion van FC Utrecht. De ouders van de leerlingen zijn ook uitgenodigd en krijgen informatie over het belang van gezonde voeding en voldoende beweging. De dag wordt geleid door ex-voetballer Jean-Paul de Jong.

De jaarlijkse Lekker fit! sportdag wordt georganiseerd in het kader van het lesprogramma Lekker fit!. Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van de Da Costaschool en De ZevenGavenschool volgen dit lesprogramma dat zich richt op gezonde voeding, bewegen en het maken van gezonde keuzes. Deze twee scholen hebben dit jaar ook fruitbeleid op hun school ingevoerd. Lekker fit! wil bewegingsarmoede en overgewicht bij leerlingen tegengaan en een gezonde leefstijl stimuleren.

Overgewicht tegengaan
Een ongezonde leefstijl bij kinderen is een steeds groter probleem in Nederland. In Kanaleneiland heeft 25 procent van de kinderen overgewicht. Stedelijk ligt dit percentage op 19 procent. Overgewicht brengt de nodige gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals een hogere kans op diabetes, gewrichts- en spierklachten en hart- en vaatziekten op latere leeftijd.

Samenwerking
De Lekker fit! sportdag is een initiatief van de gemeente Utrecht, Agis Zorgverzekeringen, Stichting Klein Galgenwaard, de Nederlandse Hartstichting en FC Utrecht en maakt onderdeel uit van het programma Gezond Gewicht van Utrecht gezond! De lesmethode Lekker fit! wordt landelijk aangeboden door Jump, het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting in samenwerking met Noordhoff Uitgevers.

Utrecht gezond!

Gezond Gewicht maakt onderdeel uit van het convenant Utrecht gezond! van Agis Zorgverzekeringen en de gemeente Utrecht. Doel van het convenant is de gezondheid van Utrechters verbeteren en de kosten voor zorg betaalbaar houden. De looptijd van het convenant is van 2008 tot 2013.

Datum: donderdag 20 mei 2010, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry