VS veroordelen aanval op Zuid-Koreaans schip

20/05
2010
WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten hebben woensdag de aanval op een Zuid-Koreaans marineschip ,,sterk veroordeeld''. Het Witte Huis reageerde op een onderzoek waaruit zou blijken dat het schip zonk door toedoen van een Noord-Koreaanse torpedo. President Barack Obama schaarde zich in het recent opgelaaide conflict pal achter Seoul. Hij zegde zijn Zuid-Koreaanse ambtsgenoot Lee Myung-Bak steun toe, ook bij de verdediging tegen nieuwe aanvallen. Obama zei verder dat Noord-Korea zich door de aanval verder isoleert en dat de samenwerking tussen de buurlanden door de provocaties versterkt wordt.

Noord-Korea reageerde met dreigende taal op de uitkomsten van het onderzoek. Pyongyang dreigde met een ,,levensgrote oorlog'' als er nieuwe sancties tegen het regime worden ingesteld. Volgens Noord-Korea zijn de uitkomsten van het onderzoek ,,verzinsels''.

Het Zuid-Koreaanse marineschip zonk eind maart na een explosie, vlakbij de omstreden zeegrens tussen Noord- en Zuid-Korea. Daarbij kwamen 46 bemanningsleden om het leven. De twee landen zijn al decennia in oorlog met elkaar.

Datum: donderdag 20 mei 2010, 04:59
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Korea, Noord-Korea, Pyongyang, Verenigde Staten, Washington

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry