Taalgebruik grootste ergernis op datingsites

19/05
2010
Singles die serieus hun geluk willen beproeven op een datingsite doen er goed aan om van ieder contactverzoek een persoonlijk bericht te maken. In correct Nederlands welteverstaan. Want het ontvangen van standaardmails en teksten met kolossale taalfouten blijken de grootste ergernissen te zijn. Dit komt naar voren uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 538 singles aan de tand voelde over hun irritaties op datingsites.

Hoewel de datingindustrie op volle toeren draait zijn de ergernissen over het gedrag medegebruikers niet van de lucht. Het meest irriteert men zich aan het ontvangen van standaardberichtjes zonder een persoonlijke noot. Deze verdwijnen vrijwel direct in de prullenbak. Ook aan contactverzoeken boordevol met taalfouten ergert men zich mateloos en komt daarmee op de tweede plaats. Singles die denken een date te kunnen scoren zonder een foto van zichzelf prijs te hoeven geven komen evengoed van een koude kermis thuis. Profielen zonder duidelijke foto staan op ergernis nummer drie.

De top 10 ergernissen op datingsites:

1. Standaard berichten

2. Taalfouten

3. Geen profielfoto

4. Geen serieuze reacties

5. Onduidelijke profielfoto

6. Seksueel getinte reacties

7. Verouderde profielen

8. Onduidelijkheid aantal actieve leden

9. Soort nickname

10. Foute humor

Ondanks de irritaties blijft men aangesloten bij datingsites. Van de 538 geënquêteerden staat tweederde momenteel bij een of meer datingsites ingeschreven. Zo'n 66 procent houdt hier wel eens een leuke date aan over. Tot een echte relatie komt het een stuk minder vaak. Slechts 15 procent laat weten ooit een relatie te hebben gekregen met iemand via een datingsite die langer duurde dan een jaar.

Aan dit onderzoek deden 538 singles mee. De M/V verdeling was: 41% mannen en 59% vrouwen.

Bron: Singlessite.nl

Datum: woensdag 19 mei 2010, 17:13
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry