Duitse bank vordert panden Mugabe

16/05
2010
KAAPSTAD (ANP) - Een Duitse bank laat beslag leggen op zeven panden in Kaapstad die op naam staan van de Zimbabwaanse regering. De bank wil zo een uitstaande schuld van omgerekend 40 miljoen euro opeisen, meldde de Zuid-Afrikaanse Sunday Times zondag. De ontwikkelingsbank KFW Bankengruppe verstrekte in januari 1998 een lening van 59 miljoen euro aan de regering in Harare van president Robert Mugabe. De overeengekomen terugbetaling in termijnen hield in december 2002 op.

De bank aast via een dwangbevel op dezelfde panden die de Zuid-Afrikaanse mensenrechtenbeweging AfriForum eerder dit jaar op het oog had. AfriForum vordert de gebouwen als schadevergoeding voor Zimbabwaanse blanke boeren die door Mugabe uit hun bedrijf zijn verjaagd.

AfriForum is blij met het initiatief van de Duitse bank. ,,Wij willen met onze gerechtelijke acties de Zimbabwaanse regering zo veel mogelijk onder druk zetten. Het is heel goed dat particuliere instellingen ook betrokken raken'', aldus juridisch adviseur Willie Spies. De panden worden in juli geveild. De opbrengst wordt tussen de schuldeisers verdeeld.

Datum: zondag 16 mei 2010, 16:42
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Harare, Kaapstad, Zimbabwe, Zuid-Afrika

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry