Kleine partijen negeren campagnestop

15/05
2010
DEN HAAG (ANP) - De Partij voor de Dieren en de Piratenpartij zijn het niet eens met de afspraken tussen een aantal politieke partijen over een campagnestop vanwege de vliegramp in Libië. De Partij voor de Dieren begint dit weekend weer voorzichtig met campagne voeren; de Piratenpartij wil zich niet laten dwingen tot ,,symboolpolitiek''. De meeste politieke partijen besloten vrijdag tot een campagnestop uit respect voor de slachtoffers en nabestaanden van de ramp. Maar de Partij voor de Dieren en de Piratenpartij waren niet bij dat besluit betrokken.

,,Massaal over elkaar heen vallen om te roepen dat je je campagne stillegt is óók een vorm van campagne voeren'', zegt lijsttrekker Samir Allioui van de Piratenpartij. Volgens hem zijn de 'gevestigde partijen' ondanks de campagnestop nog steeds in de media aanwezig. ,,Wij zijn echter een jonge beweging die nog voor dat soort aandacht moet knokken.''

Ook de Partij voor de Dieren (PvdD) begint dit weekend weer voorzichtig met de verkiezingscampagne. ,,Wij gaan geen flyers uitdelen of feestelijke activiteiten houden, maar campagnevoeren is een belangrijke, maatschappelijke zaak. We passen de toon aan, maar we zien geen redenen om de hele campagne langer op te schorten'', aldus een woordvoerster van de partij. Verkiezingsspotjes van de PvdD zullen zondag weer op de radio te horen zijn.

Datum: zaterdag 15 mei 2010, 13:11
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry