Telegraaf komt met tabloid over vliegtuigramp

12/05
2010
AMSTERDAM (ANP) - De Telegraaf komt donderdag op Hemelvaartsdag met een extra editie over de vliegtuigramp in Tripoli. De gratis krant verschijnt in tabloidformaat en telt zestien pagina's. Dit maakte hoofdredacteur Sjuul Paradijs woensdag bekend. Op de website van de krant staat een lijst van 736 Nederlandse tankstations waar de krant hoogstwaarschijnlijk verkrijgbaar is. De Telegraaf stuurde woensdag meteen journalisten en fotografen naar de rampplek voor het laatste nieuws over de vliegtuigcrash. ,,Het hele bedrijf werkt mee, drukkers worden teruggeroepen, iedereen moet aan de slag'', aldus Paradijs.

De Telegraafman spreekt van een uniek besluit. ,,Het is volgens mij niet eerder voorgekomen dat de krant op Hemelvaartsdag uitkomt.'' De oplage van de gratis extra editie zal volgens de hoofdredacteur ver boven de 100.000 liggen. In verband met Hemelvaartsdag is het niet mogelijk de extra krant bij de abonnees thuis te bezorgen. De speciale editie wordt wel vrijgegeven via de website van de krant.

Het AD heeft inmiddels besloten dat de persen woensdagnacht niet zullen draaien. Zakelijk hoofdredacteur Bart Verkade liet weten dat een extra krant, die de AD-leiding eerder wel overwoog, te weinig mensen zal bereiken door distributieproblemen en het gebrek aan krantenbezorgers op Hemelvaartsdag. ,,We richten onze energie nu op de krant van vrijdag'', aldus Verkade.

Datum: woensdag 12 mei 2010, 19:06
Bron: Metro Entertainment
Categorie: Entertainment
Tags: Amsterdam, Libië, Noord-Holland, Tripoli

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry