Verantwoordingsdag geeft inzicht in gevoerd beleid

12/05
2010
Verantwoordingsdag is pas op 19 mei, maar vandaag ontving de Tweede Kamer al de departementale jaarverslagen, het Financieel Jaarverslag van het Rijk en de Verantwoordingsbrief. De parlementariƫrs hebben daardoor tijd zich voor te bereiden op het Verantwoordingsdebat. Op de website www.verantwoordingsdag.nl die vandaag online ging, zijn naast genoemde stukken ook de concrete resultaten te vinden van het kabinetsbeleid.

Als een van de ministeries droeg Defensie het afgelopen jaar bij aan het nationaal belang. De krijgsmachtdelen leverden in 2009 met personeel en materieel op vele fronten ondersteuning aan civiele autoriteiten. Zo hielpen helikopters van het Defensie Helikopter Commando mee bij het blussen van diverse branden, zoals de grote heidebrand bij Schoorl. Kosten: 73.000 euro.

Leopards

Een ander voorbeeld is de zware klus die de landmacht klaarde onder een viaduct in Barendrecht. Enkele locomotieven blokkeerden na een ongeluk het spoor. De inzet van militairen en 2 Leopardtanks stonden ervoor garant dat het belangrijke traject weer snel beschikbaar was voor reizigers en treinen. Kosten: 8000 euro.

Reizigers

Op 24 juli, de drukste dag van het jaar op Schiphol, leverde de Koninklijke Marechaussee bijstand met 180 medewerkers om de stroom reizigers in goede banen te leiden. Hun taken behelsden onder meer grensbewaking, beveiliging en het verschaffen van (nood)reisdocumenten. De totale personeelskosten voor de marechaussee inzet op die dag bedroeg 41.000 euro.

Datum: woensdag 12 mei 2010, 15:04
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Barendrecht, Leiden, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry