De Volkskrant: `RTL Boulevard niet betrouwbaar’

12/05
2010
De primeur van RTL Boulevard dat CDA- prominent Jack de Vries door zijn vrouw uit huis is gezet vanwege een buiten- echtelijke relatie, haalde maandagavond de landelijke media. Ook De Volkskrant berichtte erover op haar website, maar ze vond Boulevard `te onbetrouwbaar’ om het bericht ook mee te nemen in de krant van dinsdag. “We hadden alleen een bron van RTL Boulevard en dat von- den we nou niet de meest betrouwbare bron voor dit soort dingen“, zegt hoofdre- dacteur Pieter Broertjes.

Hoewel de affaire van De Vries de voorpagina van De Telegraaf haalde, was het dus niet terug te vinden in De Volkskrant. “Over het algemeen brengen we belangrijk nieuws in de krant, maar we konden het maandag ook niet bevestigd krijgen. We vonden RTL Boulevard niet de meest betrouwbare bron, want roddels zijn leuk voor RTL Boulevard, maar niet voor De Volkskrant. Dus we hebben het even een dagje laten liggen“, aldus Broertjes in Pauw & Witteman.

De website van De Volkskrant nam het nieuws wel over van RTL Boulevard. “De website heeft zijn eigen dynamiek. Daar zit soms een spanning tussen. De website is de snelle krant en de papieren krant is de krant met de afgewogen oordelen. Op de site moet je gewoon snel zijn. Ik denk dat zij het opgepikt hebben – ik was er niet bij – en het er snel op gezet hebben zodat ze het in ieder geval niet gemist konden hebben. Maar in de krant ga je eerst nog even hoor en wederhoor doen en alle belangrijke journalistieke principes. Toen vonden we het niet rijp voor een bericht.”

Datum: woensdag 12 mei 2010, 12:10
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry