Sony NEX: compactcamera met spiegelreflextechnologie

11/05
2010
Sony komt met een eigen alternatief voor het succesvolle micro Four-Third compactcamera's. De Sony Alpha NEX-5 en NEX-3 camera's bieden spiegelreflexkwaliteit met verwisselbare lenzen in een bijzonder compacte en lichte behuizing.

Omdat deze nieuwe camera's geen spiegel hebben kunnen ze bijzonder compact zijn. Wel maken ze gebruik van het APS sensorformaat van maar liefst 23,4 x 15,6 mm. Deze Exmor HD Cmos sensor met 14,2 megapixel is goed voor een professionele beeldkwaliteit met extreem weinig ruis. Dankzij het gebruik van spiegelreflex E-mount verwisselbare objectieven zijn de fotografische mogelijkheden vrijwel onbeperkt. De snelle BIONZ-processor zorgt voor de noodzakelijke beeldverwerking van foto's en video met autofocus en minimale sluitervertraging. Beide kamera's kunnen bewegende beelden vastleggen met een snelheid van zeven beelden per seconde.

De camera's zijn ook bijzonde geschikt voor HD-video opnamen, 720p voor de NEX-3 en AVCHD voor de NEX-5. De camera's beschikken over een helder 3-inch beeldscherm dat uitgeklapt en gedraaid kan worden voor het schieten van beeld vanuit moeilijke cameraposities.

De NEX-3 en NEX5 zijn de eerste Alpha-camera's die beschikken over de Sweep Panorama functie die panorama opnamen automatisch aan elkaar last. Ook bijzonder is de auto-hdr-functie. Zo maakt u High Dynamic Range foto's automatisch uit drie verschillend belichte opnamen.

De camera wegen inclusief accu minder dan 300 gram. Mooi is ook dat Sony nu naast de eigen Memory Stick Pro geheugenkaartjes ook ondersteuning voor de meer gangbare SD, SDHC en SDXC kaartjes inbouwt.

De nieuwe Alpha NEX-5 en NEX-3 zijn na de zomer vanaf respectievelijk 600 en 500 euro verkrijgbaar. Ook komen er kits compleet met objectieven.

Het succes van Panasonic en Olympus met de micro Four-Third compactcamera's bewijst dat er belangstelling is voor kwaliteitscamera's in een compactformaat en dat er gebruikers zijn die niet gehecht zijn aan de traditionele spiegel in een spiegelreflexcamera. Het grote voordeel van deze categorie camera's is dat ze veel compacter en lichter zijn en dus makkelijk kunnen worden meegenomen, terwijl de verwisselbare objectieven toch voor veel fotografische vrijheid zorgt.

Datum: dinsdag 11 mei 2010, 12:53
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry