Utrecht zeer tevreden over tweede etappe Giro d'Italia

10/05
2010
10-05-2010

Gemeente en provincie Utrecht blikken zeer tevreden terug op de tweede etappe van de Giro d’Italia in Nederland. Zo’n 500.000 mensen hebben langs de route van het parcours gestaan toen het peloton door het Utrechtse landschap reed. In de stad Utrecht zelf waren zo’n 250.000 bezoekers en bewoners op de been om de renners aan te moedigen.

“Een geweldige dag en een geweldig publiek. In de parcoursgemeenten stonden de toeschouwers rijen dik langs de kant, geweldig om dat te zien`, aldus burgemeester Wolfsen. “De sport leeft in Utrecht. Als Utrecht hebben we laten zien dat we dit soort topsportevenementen kunnen en willen ontvangen. Dat geldt niet alleen voor de bestuurders en sponsoren, juist de inwoners zelf hebben dit gisteren laten zien. We hebben als stad en provincie ons visitekaartje afgegeven aan de rest van de wereld”.

Girofeesten
In de provincie en stad zijn in de week voorafgaand aan de finish van de Giro, diverse culturele en sportieve activiteiten georganiseerd. Zo konden Utrechtse ijsliefhebbers de afgelopen weken hun zelf verzonnen Giro d’Italia ijssmaak in sturen. Zaterdag werd de winnaar bekend gemaakt tijdens de Italiaanse markt op het stadhuisplein: Charlotte Kok won met de smaak amandelijs met rozemarijn en sinaasappel. Venezia en Roberto Gelato verkopen deze smaak de komende weken. De Italiaanse markt die 8 en 9 mei plaatsvond op het stadhuisplein was volgens bezoekers en deelnemers een geslaagd evenement. Zaterdag was een rustige dag, maar zondag stroomde het plein zo rond 14:30 uur vol en was het tot 19:00 een gezellige drukte. En ook de toerversie en de Dikke Banden Races waren een succes. Zo'n 6600 renners reden op zaterdag de toertocht. Zo konden zij een stukje van de route proeven die de professionals op zondag hebben gereden. Aan de Giro d'Heuvelrug Rabo Dikke Banden Races deden zo'n 200 enthousiaste jeugdige deelnemers mee.

Verkeer

Ondanks de grote aantallen toeschouwers in zowel de provincie als de regio, is de etappe zonder noemenswaardige verkeersproblemen verlopen. In goede samenwerking met politie, de vervoerders, parcoursgemeenten en de vele verkeersregelaars werd het verkeer in goede banen geleid. De politie sprak van een rustig verloop van de verkeers- en bezoekersstromen.

Economische effectrapportage

Gemeente en provincie laten een economische effectrapportage uitvoeren. Deze rapportage moet inzicht verschaffen in de directe opbrengsten voor de middenstand, de lange termijneffecten en het draagvlak in de stad en provincie. De rapportage wordt medio juni verwacht.

Datum: maandag 10 mei 2010, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry