OM wil vader meisje Ede verhoren

21/08
2009
ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem heeft een rechtshulpverzoek aan de Verenigde Staten gedaan om de vader van het 7-jarige meisje Katja uit Ede te kunnen verhoren. Dat maakte het OM vrijdag bekend. De Amerikaanse vader nam Katja op 27 mei mee vanaf het plein bij haar school in Ede. De politie verspreidde een Amber Alert in de hoop het meisje te vinden, maar al snel werd duidelijk dat de vader Katja via Duitsland had meegenomen naar de VS. Het meisje verblijft nog steeds bij haar vader, aldus het OM.

Katja woonde in Ede bij haar moeder. Een Nederlandse rechter wees de voogdij over het meisje eerder toe aan de moeder. Een Amerikaanse rechter oordeelde echter dat de vader de voogdij heeft.

Verdachte

In Nederland geldt de uitspraak van de Nederlandse rechter. Het OM verdenkt de vader daarom van onttrekking aan het ouderlijk gezag van het kind. Hij geldt in Nederland als verdachte.

Omdat de VS normaliter geen eigen onderdanen uitlevert, wil het OM de vader in de VS verhoren. Een Europees aanhoudingsbevel tegen de man is ingetrokken, meldt het OM.

Datum: vrijdag 21 augustus 2009, 14:16
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Duitsland, Ede, Gelderland, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry