Oud-staatssecretaris Grapperhaus overleden

09/05
2010
DEN HAAG (ANP) - Oud-staatssecretaris Ferdinand Grapperhaus is zondag op 82-jarige leeftijd in Italië overleden. Dat heeft een woordvoerder van het CDA zondag laten weten. Grapperhaus was voor de KVP, een van de voorlopers van het CDA, staatssecretaris van Financiën in het kabinet De Jong (1967-1971). Vanaf 1976 was hij hoogleraar Belastingrecht aan de Rijksuniversiteit Leiden, en bekleedde hij diverse commissariaten. Na zijn emeritaat werd hij hoogleraar in de geschiedenis van de belastingen. Hij schreef diverse boeken over dat onderwerp.

,,Het CDA is bedroefd om zijn plotselinge heengaan'', zegt CDA-partijvoorzitter Peter van Heeswijk. ,,In hem verliezen wij een erudiete oud-politicus. Grapperhaus had een grote historische belangstelling. Wij leven mee met zijn vrouw, zijn kinderen, kleinkinderen en verdere familie en vrienden.''

Tijdens zijn staatssecretariaat kreeg Grapperhaus veel ruimte van minister Johan Witteveen (Financiën) voor persoonlijk resoluut optreden. Hij voerde de btw en het huurwaardeforfait in de inkomstenbelasting in.

Datum: zondag 9 mei 2010, 23:19
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Leiden, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry