NCRV geeft homoboeren een podium

06/05
2010
Yvon Jaspers beloofde zich in 2005 hard te maken voor een homoboer in Boer Zoekt Vrouw, maar daar kwam het nooit van. Een jaar later werden in de KRO- datingshow zelfs homofobe uitspraken gedaan. De NCRV geeft homoboeren nu wel een podium. In Man Bijt Hond zijn donderdag Peter van de Rijdt en Wim Steman van Gayfarmers te zien, een organisatie die zich inzet voor homo’s in de agrarische wereld. In die wereld heerst volgens hen nog altijd een taboe op homoseksualiteit.

Na het eerste seizoen van Boer Zoekt Vrouw zei Yvon Jaspers dat ze er alles aan zou doen om een homoboer in haar show te krijgen. “Mocht de KRO besluiten een tweede serie Boer zoekt Vrouw op het scherm te brengen, dan zal ik me er hard voor maken dat er ook mannen voor de boeren gezocht gaan worden“, zei ze.

Eind 2006 kwam Boer Zoekt Vrouw in het nieuws, toen boer Hans in de uitzending zei dat de zoon van één van zijn mogelijke partners `geen punten scoort’ omdat hij homo is. “Wij hebben twee neven die het ook hebben. We hebben het contact nog net niet verbroken“, zei Hans tegen zijn mogelijke partner.

Man Bijt Hond, om 18.55 uur op Nederland 2, wil nu het verhaal van de homoboeren brengen. “Steeds meer homoboeren komen uit de kast“, laat de NCRV weten.

Datum: donderdag 6 mei 2010, 11:12
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry