Johan Cruijff: `Studio Sport is te negatief’

20/08
2009
Johan Cruijff is gestopt als voetbalana- list bij de NOS, omdat hij Studio Sport te negatief vindt. Dat liet Cruijff woensdag weten in SBS Shownieuws. “Ik hou van een positieve benadering van de sport en in Nederland vind ik dat erg achteruit gaan. Voetbal is een spel van fouten. Het is zo simpel om commentaar te hebben, maar als je weinig know-how hebt of nooit zelf gespeeld hebt, dan is het makkelijk om mensen op een bepaalde manier neer te zetten, waarvan ik vind dat het niet correct is.“

Cruijff voelde zich niet meer thuis bij de NOS. “Als iedereen om je heen dingen zeggen die nergens op slaan, denk ik: waar ben je mee bezig? Of onderdelen van programma’s, zoals De Elleboogstoot. Probeer eerst eens een bal goed te koppen, dan weet je waar je ellebogen zitten.”

Co Adriaanse is recentelijk aangetrokken als nieuwe voetbalanalist bij de NOS. “Die zal hetzelfde probleem tegenkomen denk ik, want hij is ook een voetbalfanaat.”

Overigens ontkracht ook Cruijff de geruchten dat hij voor zijn commentaar meer dan een miljoen euro per jaar kreeg van de NOS. “Dat is een waanzin-verhaal. Het was niet zo, maar goed.”

Datum: donderdag 20 augustus 2009, 10:30
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry