Inspectie neemt 22 puppy`s in beslag

30/07
2009
DEN HAAG (ANP) - De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van LNV heeft donderdag 22 puppy's in beslag genomen. Dat heeft de AID bekendgemaakt. De Koninklijke Marechaussee vond tijdens een reguliere controle bij Venlo 74 puppy's (chihuahua's, boomers en bassets) in een bestelbus die uit Hongarije kwam. Na onderzoek van de AID en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming bleek dat bij 22 honden iets niet in orde was. De meesten waren jonger dan acht weken, de minimale leeftijd waarop puppy's mogen worden weggehaald bij de moeder. Drie honden waren er slecht aan toe en anderen waren te licht voor transport.

Ook waren alle puppy's voor rabiës ingeënt. Normaal mag dit pas na 12 weken in verband met gezondheidsrisico's voor de honden. Twee puppy's zijn tijdens het transport overleden.

De puppy's waren bestemd voor de Nederlandse en Belgische markt. De AID heeft de in beslag genomen honden ondergebracht in een opvangcentrum. Tegen de Hongaarse chauffeur wordt proces-verbaal openmaakt.

Datum: donderdag 30 juli 2009, 17:58
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Hongarije, Limburg, Venlo

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry