Moeder krijgt eenhoofdig gezag over Katya Leendertz

03/05
2010
Moeder krijgt eenhoofdig gezag over Katya Leendertz

Arnhem, 3 mei 2010 - De rechtbank heeft vandaag beslist dat de moeder van Katya Leendertz alleen het ouderlijk gezag over Katya krijgt. De reden hiervoor is dat het voor de ouders onmogelijk is geworden gezamenlijk het gezag over Katya uit te oefenen. De ouders communiceren niet meer met elkaar, voeren talloze juridische procedures en er is sprake van een zeer diep wantrouwen over en weer. Bovendien heeft de vader in mei 2009 Katya zonder overleg met de moeder eigenmachtig meegenomen naar Amerika.

De moeder krijgt het gezag toegewezen omdat zij Katya in Nederland jarenlang heeft verzorgd en opgevoed en er geen aanwijzingen zijn dat het in die periode niet goed ging met Katya.

De rechtbank heeft de beslissing over de omgangsregeling aangehouden. De rechtbank heeft de Raad voor de Kinderbescherming verzocht de rechtbank te adviseren over de wenselijkheid en de mogelijkheid van een omgangsregeling tussen de vader en Katya.

In 2008 heeft de moeder van Katya de rechtbank Arnhem verzocht om met uitsluiting van de vader met het gezag over Katya te worden belast en te bepalen dat er geen omgang meer zal zijn tussen Katya en haar vader.

Datum: maandag 3 mei 2010, 12:57
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Arnhem, Gelderland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry