Kim Jong-il op bezoek in China

03/05
2010
PEKING (ANP) - Een gepantserde Noord-Koreaanse trein heeft maandagochtend de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il naar China gebracht. Dat meldden Chinese grensambtenaren. Het is voor het eerst in vier jaar dat Kim een bezoek brengt aan de Volksrepubliek. De trein is het favoriete vervoermiddel van Kim, die een hekel zou hebben aan vliegen. Hij kwam aan in de Chinese grensstad Dalian en reist vermoedelijk snel verder naar Peking. Over het programma van de Noord-Koreaanse leider is niets bekendgemaakt.

De reizen van Kim zijn altijd in nevelen gehuld. Zijn laatste trip naar China in 2006 werd pas bekend toen hij alweer terug was in Pyongyang. Het is vermoedelijk voor het eerst dat Kim naar het buitenland reist, sinds hij in 2008 een beroerte zou hebben gehad.

Kim zou naar China zijn gereisd omdat hij economische hulp van het buurland wil. Analisten hopen dat het overleg tussen de twee Aziatische landen kan leiden tot een opleving van het zogeheten zeslandenoverleg, waarin gesproken wordt over de nucleaire ambities van Noord-Korea.

Datum: maandag 3 mei 2010, 09:44
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: China, Dalian, Leiden, Noord-Korea, Peking, Pyongyang, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry