Massaal protest tegen immigratiewet Arizona

02/05
2010
WASHINGTON (ANP) - In de Verenigde Staten zijn zaterdag vele tienduizenden mensen de straat opgegaan tegen een omstreden aanscherping van de immigratiewet in de staat Arizona. Onder meer in Los Angeles, Phoenix, Chicago, Dallas en de hoofdstad Washington werd geprotesteerd, meldden Amerikaanse media. Tijdens de demonstraties werd onder meer opgeroepen tot een boycot van producten uit Arizona. In Los Angeles, waar de grootste protestbijeenkomst was, spraken popster Gloria Estefan en burgemeester Antonio Villaraigosa een menigte van circa 100.000 mensen toe.

In Washington werd de Democratische parlementariër Luis Gutierrez gearresteerd tijdens een manifestatie bij het Witte Huis. Dat gebeurde toe hij en anderen een bevel van de politie om te vertrekken negeerden.

Discriminatie

Volgens de nieuwe wet in Arizona mogen illegale immigranten al worden gearresteerd als ze hun papieren niet op zak hebben. Voorheen kon dat pas als ze werden verdacht van een misdrijf.

President Barack Obama is tegen de wet. Hij en andere tegenstanders denken dat die zal leiden tot discriminatie van latino's. In Arizona komen veel Mexicanen illegaal de grens over.

Datum: zondag 2 mei 2010, 07:46
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Chicago, Dallas, Leiden, Los Angeles, Phoenix, Verenigde Staten, Washington, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry