Vrijmarkt-handel: 3,9 miljard euro aan overbodig spul

30/04
2010
Nederlanders hebben voor miljarden euro's aan ongebruikte spullen op zolder liggen. Dat blijkt uit onderzoek van Trendbox in opdracht van Marktplaats.nl.

Nederlanders hadden vorig jaar voor 3,9 miljard euro aan ongebruikte spullen in huis opgeslagen, zoals huishoudelijke apparaten, games, spelcomputers, meubels en accessoires, zo blijkt uit het onderzoek. Dat bedrag is een stuk lager dan in 2008, toen er nog voor 4,7 miljard euro aan artikelen op zolder lag.

Van de jongeren geeft ruim 60 procent aan de ongebruikte items in huis op te bergen. Dit in tegenstelling tot de 50-plussers. Van deze categorie schenkt bijna 70 procent het ongebruikte spul aan andere mensen. Het verkopen van spullen is wel bij alle generaties een gangbare manier om er vanaf te komen. Vooral grotere gezinnen spekken de huishoudpot met verkoop.

Voor ruim 20 procent van de Nederlanders is het voorjaar aanleiding om spullen te verkopen. 15 procent geeft aan dat de vrijmarkten op Koninginnedag hen hiertoe aanzet. Deze drang is het grootst in de grote steden. Dat zou te maken kunnen hebben met het feit dat woonruimte in steden schaarser is - en de ongebruikte spullen gemiddels zo'n 10 m2 van het woonoppervlakte in beslag nemen. Dat is vergelijkbaar met een bad- of logeerkamer!

Datum: vrijdag 30 april 2010, 12:53
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT
Tags: Bergen, Limburg, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry