Vertrouwen in kroonprins daalt met 11 procent

30/04
2010
HILVERSUM (ANP) - Het vertrouwen van Nederlanders in prins Willem-Alexander als toekomstig koning is gedaald van 73 procent vorig jaar naar 62 procent dit jaar. Er zijn ook minder Nederlanders die vinden dat het prinselijk paar zich goed voorbereidt op het toekomstige koningschap. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde Koninginnedag Enquête 2010 die onderzoeksbureau Synovate uitvoerde in opdracht van de NOS.

Vorig jaar vond 71 procent dat de kroonprins en zijn echtgenote prinses Máxima zich goed aan het voorbereiden waren op het koningschap. Nu vindt nog 65 procent van de Nederlanders dat. Volgens de onderzoekers kan de Mozambique-affaire rond een vakantiewoning van het paar, een oorzaak zijn van de daling in het vertrouwen.

Vakantievilla

Uit het rapport blijkt dat 30 procent van de respondenten vindt dat de aan- en verkoop van de vakantievilla in Mozambique een negatieve invloed op het imago heeft gehad. Bijna twee derde van de ondervraagden zegt dat hun mening over het paar hierdoor niet is veranderd.

Synovate interviewde 500 Nederlanders van 18 jaar en ouder via internet.

Datum: vrijdag 30 april 2010, 11:56
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Hilversum, Mozambique, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry