Wemeldinge en Middelburg streng beveiligd

30/04
2010
MIDDELBURG (ANP) - Bijna 1400 agenten moeten er vrijdag voor zorgen dat Koninginnedag in Zeeland zonder problemen verloopt. De politie krijgt veel hulp van andere korpsen, ongeveer de helft komt uit andere regio's. Toch moeten de bezoekers aan Wemeldinge en Middelburg weinig merken van de veiligheidsmaatregelen. De afstand tussen het publiek en de leden van de koninklijke familie is niet groter dan vorig jaar in Apeldoorn.

Burgemeester Wim Dijkstra van Vlissingen heeft vrijdag de leiding over de Zeeuwse politie. Dit gebeurt om zijn collega in Middelburg, Koos Schouwenaar, te ontlasten. Die heeft het te druk met de ontvangst van de koninklijke familie. Alle bezoekers kunnen worden gefouilleerd en de politie heeft alle mensen die langs de route wonen gescreend en gevraagd of ze op Koninginnedag bezoek krijgen. Ook iedereen die meedoet aan de activiteiten is gecontroleerd.

Na het drama op 30 april vorig jaar in Apeldoorn heeft de Zeeuwse politie dreigingsinschattingen gemaakt en draaiboeken opgesteld voor het geval er iets misgaat.

Datum: vrijdag 30 april 2010, 07:36
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Apeldoorn, Gelderland, Middelburg, Vlissingen, Zeeland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry