Ziggo weigert Pirate Bay op zwart te zetten

30/04
2010
RIJSWIJK (ANP) - Stichting Brein, die zich bezighoudt met de aanpak van piraterij, wil dat kabelbedrijf Ziggo de downloadwebsite The Pirate Bay onbereikbaar maakt. Het kabelbedrijf is echter niet van plan aan dat verzoek te voldoen, zei een woordvoerder donderdagavond. ,,Er is geen juridische basis voor'', aldus de zegsman. ,,Wij zijn slechts een doorgeefluik. We verschaffen mensen toegang tot internet en hebben niks te maken met de die website. Bovendien zijn we voorstander van openbaar internet.''

Een brief met het verzoek aan Ziggo is vorige maand al verstuurd, maar werd donderdag pas openbaar gemaakt door de NOS. Ziggo blijft erbij dat Brein alleen kan klagen bij The Pirate Bay zelf.

RechtszaakVia The Pirate Bay (www.thepiratebay.org) kunnen mensen door middel van zogenoemde torrents bestanden uitwisselen, zoals muziek, films en software. Dat is gratis en vaak illegaal. Op de site zijn enkele miljoenen bestanden te vinden.

De voorzieningenrechter in Amsterdam besloot vorig jaar dat de site inbreuk maakt op het auteursrecht en daarom ontoegankelijk moest worden gemaakt voor Nederlandse gebruikers, maar dat is niet gebeurd.

Datum: vrijdag 30 april 2010, 02:37
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland, Rijswijk, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry