Pollennieuws.nl met pollenverwachting het hele jaar door

20/08
2009
NIJMEGEN (EZPress) - Hoe kan het dat ik na de periode van de grassenbloei toch hooikoortsverschijnselen heb?

Deze vraag wordt regelmatig gesteld door bezoekers van www.pollennieuws.nl . Het antwoord is eenvoudig: vrijwel het hele jaar door bloeien er planten die pollen afgeven aan de lucht. Als u voor dat pollen gevoelig bent krijgt u allergische reacties die op hooikoorts lijken. In deze tijd van het jaar, na de periode van de maximale grassenbloei, bloeien diverse kruiden die pollen aan de lucht afgeven.

Sterk en zeer sterk allergeen pollen

Het pollen van sommige van die kruiden is sterk allergeen, bijvoorbeeld van de Bijvoet, maar ook het pollen van de Ambrosia is zeer sterk allergeen. Beide soorten bloeien nu volop en het is dan ook niet vreemd als mensen die gevoelig zijn voor deze pollen op dit moment klachten hebben die op hooikoorts lijken.

Hooikoorts ook in de herfst

Na de sterk allergene kruiden zoals de Bijvoet en de Ambrosia begint in oktober de Ceder te bloeien en deze prachtige bomen die u vooral vindt in parken en grotere tuinen produceren lokaal eveneens enorm veel pollen. www.pollennieuws.nl gaat daarom het hele jaar door met u dagelijks te informeren over de hoeveelheid pollen die in de lucht verwacht wordt. In de bijbehorende videofilmpjes wordt uitgelegd om welke pollen van welke plantensoorten het dan gaat.

Herken de plant waar je allergisch voor bent

www.pollennieuws.nl
en www.pollenkalender.tv stellen mensen het hele jaar door in staat om pollenplanten die hooikoortsklachten veroorzaken te leren herkennen en te mijden als ze bloeien. Bioloog Maurice Martens brengt de verschillende pollenplanten met zorgvuldig samengestelde videofilmpjes voor u in beeld. Hoe zien ze er uit, wanneer bloeien de pollenplanten, hoe allergeen zijn ze en hoeveel pollen zijn er vandaag in de lucht.

Pollennieuws ook op de iPhone

iPhone bezitters kunnen vanaf deze week in de App Store in de categorie 'weer' de Pollennieuws applicatie aanschaffen voor iPhone. Denkt u hooikoortsverschijnselen te hebben dan kunt u dagelijks ook met de iPhone actuele informatie over de 'pollenverwachting van vandaag' krijgen en kunt u zien welke pollenplanten deze hooikoortsklachten kunnen veroorzaken.

//einde bericht

Bron: Perspectief

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 20 augustus 2009, 11:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Gelderland, Nijmegen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry