Nederland wint goud op Wiskunde Olympiade

26/04
2010
AMSTERDAM (EZPress) - Merlijn Staps heeft dit weekend de tweede editie van de Benelux Wiskunde Olympiade (BxMO) gewonnen met 27 van de 28 punten. Het Nederlandse team sleepte verder een zilveren en drie bronzen medailles in de wacht. Daarmee werden ze tweede in het landenklassement achter Spanje. Naast de Benelux-landen deden dit jaar drie gastlanden mee: Slovenië, Spanje en Zwitserland. In totaal gingen 54 leerlingen met elkaar de strijd aan. Nederland heeft de BxMO georganiseerd in de aanloop naar de Internationale Wiskunde Olympiade die in juli 2011 in Nederland plaatsvindt.

De BxMO is vorig jaar in het leven geroepen als een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren uit België, Luxemburg en Nederland. De wedstrijd bestaat uit vier uitdagende wiskundeopgaven waar de deelnemers 4,5 uur de tijd voor hebben. Naast de wedstrijd zelf stonden dit jaar onder andere sport- en spelactiviteiten en een excursie in Amsterdam op het programma.

Voor de deelnemers aan de BxMO is de wedstrijd een uitgelezen kans om zich op hoog internationaal niveau te meten met leeftijdsgenoten. Ze kunnen deze ervaring de komende maanden goed gebruiken in de race om een plaats in het nationale team voor de Internationale Wiskunde Olympiade 2010, die deze zomer in Kazachstan plaatsvindt.

BxMO als opstap naar de Internationale Wiskunde Olympiade 2011

Omdat Nederland volgend jaar gastheer is van de Internationale Wiskunde Olympiade (IMO 2011, 16-24 juli 2011), is het deelnemersveld dit jaar eenmalig uitgebreid met Slovenië, Spanje en Zwitserland. Door deze opschaling gold de BxMO als een goede oefening voor IMO 2011, wanneer 600 leerlingen uit 100 landen ons land bezoeken.

Als gastheer van de eerste twee edities van de BxMO en van IMO 2011 profileert Nederland zich bovendien internationaal als een land dat talentontwikkeling hoog in het vaandel heeft.

BxMO 2010 is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Transtrend BV, Rotterdam.

//Einde bericht

Bron: Stichting IMO2011

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 26 april 2010, 09:25
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Kazachstan, Luxemburg, Noord-Holland, Rotterdam, Spanje, Zuid-Holland, Zwitserland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry