Onderzoek naar omstreden immigratiewet VS

24/04
2010
WASHINGTON (ANP) - Het ministerie van Justitie in de Verenigde Staten gaat in opdracht van president Barack Obama onderzoeken of een omstreden immigratiewet in de staat Arizona legaal is. Gouverneur Jan Brewer van Arizona zette vrijdag (lokale tijd) haar handtekening onder de wet, die volgens critici zal leiden tot discriminatie van latino's. De bestuurders in Arizona hopen de toestroom van illegale migranten vanuit het buurland Mexico tegen te gaan.

De politie in Arizona krijgt de bevoegdheid om mensen te ondervragen over hun verblijfsstatus als ze beschikken over een ,,redelijk vermoeden'' dat deze personen illegaal in de VS verblijven. Als ze geen geldige papieren kunnen laten zien, volgt arrestatie. De wet wordt over 90 dagen van kracht.

Mensenrechtenorganisaties vrezen een heksenjacht op mensen met een latino uiterlijk in Arizona. Ze hebben al aangekondigd dat ze de wet gaan aanvechten, desnoods tot de hoogste gerechtelijke instantie. Obama heeft de wet al omschreven als ,,ondoordacht''.

Datum: zaterdag 24 april 2010, 07:52
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Leiden, Mexico, Verenigde Staten, Washington, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry